9.09.2009

Ateşim var külüm yok.Ketenim var tülüm yok


Beklenen gün geldi,işin sırrı çözüldü.
Neymiş "Katılmak iste misiniz? sorusunun büyüsü yaşanınca görüldü.
Efendim dün bahsini ettiğim iş görüşmesi için bugün verilen adrese gittim.Karşımda koca bi plaza,gireni çıkanı belli değil.Üstelik daha görüşme saatine 45 dakika var.Kapının önünde dolanmaya başladım...
Açık öğretim yıllarından sınav öncesi girilecek bina dışında beklerken bulduğun yere (bank,kaldırım taşı,duvar üstü vs.) oturma alışkanlığına sahibim, fakat bina bina değil plaza olunca insan kendisini eğreti hissediyo ortama karşı.Hemcinslerim çekmişler etek-ceket takımları,benim asla üzerinde duramayacağım topuklu ayakkabılar o biçim...Karşı cinsler gran tuvalet...Neyse bi 15 dakikacık bekleyip dayanamadım soluğu aldım içeride,kapıda güvenlikçi bi kadın ismimi sordu.Dedim şu şu firmaya iş görüşmesi için geldim.
-Herkez yemekte şimdi bi 20 dakika sonra gelirseniz daha iyi olur dedi.
Neyse çıktım yine dışarı bekle allah bekle,içeri girip çıkanlara bak,ayrıca yan tarafa dizilmeye başlayan ve benimle aynı işe başvurdukları kuvvetle muhtemel olan tipleri incele derken güvenlikçi kadın çıktı dışarı iş başvurusu için gelenleri içeri alayım diye.Koyun sürüsü gibi girdik içeriye :) isimlerimiz tekrar alındı,çıktık yukarıya...
Ofiste genç bir beyefendi karşıladı bizleri, dersane odası gibi kolçaklı sandalye dolu bi odaya buyur etti.Koskoca firma ama oraya o kolçaklı sandalyeleri koyarken solakları düşünmemişler.Yeni gelenler,(sanırım)heyecanlanıp tuvalete gitmek isteyenler filan derken herkez geldi ve odada 20 kişi filan olduk.Önce firmanın tanıtım filmi izletildi,misyonu vizyonu otu püsürü daha sonra işin ne olduğu,görevimizin ne olucağı,bizden beklenenler,çalışma saatleri,ulaşım şekli vs.Tüm bunlar bittikten sonra dörder kişi halinde odadan alınıp dört ayrı kişiye dağıldık.Bana genç bir bayan düştü,birlikte başvuru formumum üstünden bir kez daha geçip konuştuk epey.Başvuru için teşekkür edip 2 hafta içinde olumlu yada olumsuz dönüleceğini söyleyip oradaki görüşmenin de bittiğini belirtti.Daha sonra tekrar aynı dersane odasına geçip kişilik testi doldurtdular.O da bitince sınava soktular.
Dedim bir sonraki aşama heralde "Gelin Hamamı"
Keşke bodrumdan getirdiğim peştemalımı da getirseydim :)
Sanki bir mağazaya eleman değil T.B.M.M'ne milletvekili alıyolar.Hoş milletvekili olmak bile daha kolay.Alırsın eline bir yazar kasa, gidip fırlatırsın başbakanın ayağının ucuna, olur biter (...)

Lafın kısası demek istedikleri "Katılmak ister misiniz?" değil ."Bizimle bu eziyete katılmak ister misiniz?miş...

10 yorum:

Unknown dedi ki...

ne eziyeti dünyanın en büyük firmalarından birine adam almak sandığın kadar kolay olmayacaktı heralde en iyisi dayı bulmak bu gibi yerlerde

Adsız dedi ki...

ah canım ya ...kurbanlık koyun gibi.neyse bukadar eziyete değer inşalah

JuVeNiL dedi ki...

Daha dur bitmedi ben sana sölim ,en az 2 görüşme daha var:)bugün ben de tam bunları yazmıştım..
benden bir tüyo, bu tarz 20 kişi bir araya toplayınca, ücret en düşük olana gidiyor, haklarını savunmaya hazır git :)

Adsız dedi ki...

alacakları elemana masa sildirecek bile olsalar ille iğnenin deliğinden geçirecekler.. noluyo yahu.. nedir yani? bu kadar süzgeçten geçirmeden de anlayabiirsin işine yarar mı bu insan diye.. ne saçmalık yaa. ille tanıdık olacak, torpil yapacak..

Rumeysa dedi ki...

korktum yaww..

Stil Direktoru dedi ki...

AMANIN HAYIRLI OLSUN KUZUM HEP DESTEK TAM DESTEK EBUŞUN KARDEŞİ BENİM DE KARDEŞİMDİR MUCK

balböcükleri dedi ki...

blogun hayırlı uğurlu olsun.kuzenim gülcan oku şu kızı tam senlik dedi ebrunun kardeşiymişsin.e bende gülonun kuzeni:)tanıştığımıza memnun oldum:))inş hayırlısı olur diyorum.e yazışak anacım ne duruyoruz.

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Stil Direktörü teşekkürler :)
SerpiL bloğu açmama sebep zeten Gülcan :) Eski performanslarım kalmadı artık ama yine de idare ederim :P Ben de tanıştığımıza memnun oldum :))

Robin Goodfellow dedi ki...

ohoo benim arkadaşım Eti firmasına defalarca mülakata gitti geldi tam 5 kez mülakat yapıldı 1 aydan fala süründürdüler sonra da olumsuz cevap verdiler.
peeh

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Eti'nin önüne yazar kasa atsaydı :D belki genel müdür filan yaparlardı :P
Ayrıca ayşagul hanım ağzınızı hayra açın :) küçükken yaptığınızı saymıyorum bile ahaahhh :))