23.10.2009

Ne okudun?Kuran mı okudun?



Geçen gün tam çocuk parkından çıkmak üzereyken ilginç bi olaya tanık olduk.

2 bayan bankta oturmuşlar,bir tanesi yere koyduğu anakucağındaki bebeğini son sürat sallamakla meşgulken diğeriyle sohbet ediyorudu.İkisinin da başı kapalıydı.
Derken diğer bir bankta oturan yaşlı mı yaşlı ama sportifliğinden hiç bişey kaybetmemiş ve hala spor yaptığı üstündeki bermuda spor pantolon ve t-shirtten,ayağındaki beyaz spor çoraplar ve spor ayakkabısından belli olan bir amca kalkıp bayanların yanına geldi ve

"Sallamaaa çocuğu sallama!
Sersem ettin!
O çocuğun ne kadarcık beyni varki.
Sen salladıkça nasıl serseme dönüyo o çocuk 
senin haberin var mı?"

diye bağrınmaya başladı...

Bayanlar yaşayacakları duygu fırtınasının ilk evresi olan şaşırma faslını geçtikten sonra ikinci etaba yani sinirlenme etabına geçtiler.
Çocuğu anakucağında uçururcasına son sürat sallamakta olan şahıs olaya karışmazken,yanındaki sözcüsü "Bişey olmaz." dedi.
Sportif Amca "Sizin gibi cahiller yüzünden bu memleket bu hale geldi" adlı şarkısıyla Park 20 listemizdeki çıkışını sürdürürken,Çıtır Kızlar ay pardon Uçur Kızlar'dan sözcü olanı, "Biz bu işin eğitimini aldık amca,bayaaa bi okuduk yanii" dedi.

Ve Sportif Amca neye kızdığını tam olarak kendisi de anlayamamış bi halde;

"Ne okudun sen?
Kuran mı okudun?
Anca onu okursunuz siz!"

diyerek ikametgahının bulunduğunu düşündüğüm bankına doğru yol aldı.

Uçur Kızlar'ın sözcüsü, olayın peşini bırakmayıp Sportif Amca'nın bankına tecavüzde bulunarak polemiği sürdürürken,Grubun kurucusu olay mahalinde anakucağını son sürat sallamaya devam ediyordu...

Anakucağında son sürat sallanan çocuk mu?
O'nun için 3 seçenek var.
1-)Bir kaç dakika sonra anakucağından fırlayıp az ilerideki salıncaklara çakılmıştır.
2-)Son sürat sallanamaya bünyesi alıştığı için,durduğunda koşu tekerleğinden inen hamster gibi düşüp bayımıştır.
3-)Yaşadığı sarsıntılardan dolayı ömrünün geri kalanını Japonyada depremlerle geçirmeye karar vermiştir.

17 yorum:

Davudi dedi ki...

Amca çocuk sallamayla memleketin bu hale gelmesi arasında nasıl bir bağlantı kurmuş anlayamadım. Bence amcayı zamanında çok sallamışlar :))

Adsız dedi ki...

amcayı takdir ettim.sporun zihni açtığını,beyne hava pompaladığını, bi kez daha kanıtlamış olmuş:)

allımorlu dedi ki...

amca saçmalamış bana göre..
Kuran-ı Kerim'in 1 harfini bile bilmeyen insanların Kuran-ı Kerim'i dillerine dolamaların ahmaklıktan başka bişey olmadığını gösteren bir tabloyu sergilemiş o amca..
derdi başörtü belli ki,çok cahilane bir yaklaşım..

DaiSy dedi ki...

Ben son sürat sallanan çocuk için 2. şıkkı seçiyorum. Sportif amcaya da katılıyorum. Beyin her sarsıntıda hücrelerinden bazılarını kaybediyor. Bebeğin sıkı sıkı kundağa sarılması da kalça çıkığı yapabiliyor. Bu tür konularda daha dikkatli olmak lazım.

meltem dedi ki...

yani aslında gözümün önünde görüntü canlandı biliyomusun, çok gördüm o iki bayan gibi çoklu manzaraları
oturmuş oraya iki çal çene, allah bilir çocuğu beyin damcıklaması geçirene kadar sallamıştır.. bilinçsiz ve de cahilde olabilir ki çok görüyorum, nehir i parka falan götürdüğüm de bazen diğer çocukların annelerinden konuşucak bi tane düzgün insan bulamıyorum...
amaaaaaaaaaaa
o amca aslında, orda sembolik iki kurban seçip, sinirini onlardan çıkarmış zira orda sportif amcaya bok yemek düşer, kimin ne okuduğuna naptığına karışamaz
ne okudun sen? kuran mı okudun? vs gibi laflar bana göre insanların tercihlerine müdahale etmektir!
aslında onların bize yaptığından farkı yok bence..
ulan insanları bu kadar karşı karşıya getiren bu kadar sert sınırlar çizilmesine sebeb olan en önemli şey cahillik! ve de siyasi liderler!

FFatiHH dedi ki...

amca da en az o kadınlAr kadar cahilmiş...Ne alaka Kur'an mı okudunuz...

balböcükleri dedi ki...

ben söölim d hiç biri.çocuk çeşitli ilahiler eşliğinde anakucağından omuzlarını sallamak suuretiyle kalkıp artık o kadar sallanmaya karşın titrek titrek horon çekmiştir.ne dedim beeeeeeee.çok uzun oldu:)ya bu tarz insanlar kafasını diil beynini örtüyo işte adam orda çocuğu düşünüyo anlayamıyo cahiller.

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Sportif Amca'nın siniri Tayyibeydi bence,hırsını Uçur Kızlar'dan aldı.Uçur Kızların da bi bok okuduğu yoktu kesin,çocuğu sersem ettikleri kesinlikle doğruydu...

meltem dedi ki...

kesinlike!! amca birinin sinirini onlardan çıkarmış

Primarima dedi ki...

Ahahha nasılda guzel anlattın böyle kız güdük:)
ordaydım ama rimadan sebep ben göremedım ya ona yanıyorum:)

Syhn dedi ki...

amca fikrini insan gibi söyleseymiş keşke onun gibi insanlar yüzünden habire onlar biz siz şunlar diye bölünüp gidiyoruz.
belki vaktiyle çok sallamnın acısını çıakrdı..

SeRiOuuS dedi ki...

Bu yaşa kadar hepimiz bir şekille salladık ve aramızdan doktorlar mühendisler çıktı, bebeği sallamanın zararlı bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Bence asıl burda cahil olan adam.
neyin ne olduğunu bilmeden konuşmak hele ki kuran-ı kerim i bu şekilde okumayı boş İş miş gibi ağzına almasından belli.
Yazık ki kendini okumuş bilgili sanan ve aslından cahilin kendisi olduğunu göremeyecek kadar ben bildimci olmuş insanlarda dolu artık ortalık..

bi dost dedi ki...

sportif emmi çocuğu düşünseymiş de keşke, adam gibi uyarsaymış uçur kızları. yaşla olgunluğun arasında ters orantı yapmış kendsi..

Rumeysa dedi ki...

kım sallanmadı ki..
"siz de, biz de!" -sallanan psikolojisi-

Adsız dedi ki...

ahh ahhh ben de orda olmalıydım.. bikaç laf ta ben atsaydım ortalığı kızıştırsaydım.. ahh bi de mecalim olsa.. diyecek çok lafım var.. sportif amcayı pek bi sevdim. hırsına ve öfkesine de sonuna kadar katılıyorum. naapsın adamcağız o anda uçur kızlar varmış sinirini çıkaracak... :)

evcilik dedi ki...

ne diyeyim yaff.kimsenin kimseye tahammülü kalmamış.Adam da belli ki dolu,taşacak yer aramış ammaaaa..
başkalarının düşüncelerine katılmamak,onları düşüncelerinden dolayı aşağılamak hakkı vermez..zira,aşağıladığın taktirde onlara sana hakaret etme hakkını kendi ellerinle vermiş olursun..
ne dedim ya amma felsefe yaptım. yine de tekrar okumakta fayda var.

Adsız dedi ki...

çocuğun sallanmasının zararlı olduğu ya da olmadığı "bence"lik bir şey değil; zararlı olduğu bilimsel bir şeydir.

amca belli ki çocuğun sallanmasından çok "hökümet" e kızmış idealistlerden biriymiş.
kadınlardan hazzetmedim de amcadan daha da fazla hazmetmedim.

kadın belki çocuğu nasıl yetiştirmesi gerektiğini bilmiyor, o konuda cahil, eğitim almamış olabilir (başını kapatma amacını burdan tayin edip yorum yapamam) de eğitimli, görgülü bir model çizen bir amcanın karşı görüşlülere(karşıt görüşlü gibi gördüklerine) saldırma potansiyeline sahip olması çok çirkin.