6.10.2009

İmdat ! Fıtığım Fırtladı !

Şu dünyada çocuk severken fıtık olan tek ben varım heralde.Valla ilgniç bi olay ama oldu bi kere ne yapayım başa gelen çekilir.
2008'in Nisan ayıydı,bi gün 3lü koltukta uzanmışım kafam koltuğun kenarında dolayısıyla da boynum boşlukta...Kucağımda da Rima öpüşüyoruz koklaşıyoruz derken bana bi şevk geliyo tutuyorum Rİma'yı omuzlarından var gücümle sıkıyorum ve öpüyorum.İŞTE TAM O ANDA!!!
Boynumdan KÜTÜRTTT diye bir ses geliyo kitlenip kalıyorum olduğum yerde.Boynumdan sırtıma doğru bir yol çiziyo sancı, ama ne yol.Nefes dahi alamıyorum her hareketim her soluğum acı veriyo "ahhh"lıyorum "vahhh"lıyorum...Bizimkiler de "ters hareket yaptın normaldir,tutulmuşsudur" vs. diyip duruyolar.
Ama acımı kimselere anlatamıyorum 2 gün geçiyo 3 gün geçiyo,yokkk.Hala aynı acı,boynumdan sırtıma hatta kolumdan elime kadar iniyo.Özellikle kolumun dirsek bölgesi nası ağrıyo nası sancıyo tarif edemem.
Bu böyle olmaz diyorum doktora gidelim.
Hatta doktora giderken ablam dalga geçiyo sinirlerin sıkışmış ameliyat edicekler,kedi bi yerini görmüş ne büyük yaram var demiş vs.
Durum çok önemsenmediğinden semtin polikliniğine gidiyoruz.


 Sıra beklerken içimi sarıyo bi korku ne olmuş olabilir doktor ne diyecek, kuruyorum da kuruyorum kafamda.Doktorun odasına ablamla birlikte giriyoruz.Yaşlı bembeyaz saçlı, çakır mavi gözlü bi adam "Gel bakalım" diyo."Ne oldu nedir şikayetin?" diye soruyo.Anlatıyorum böyle böyle bi olay oldu,o gün bugündür acı çekiyorum...Kalkıyo ayağa yanıma geliyo,boynumun belli yerlerine müdahele ediyo,ederken de soruyo "ağrı koluna vuruyo mu" diye.Vurmaz mı?Hemde nasıl... diyorum.Boyun fıtığı diyo geçiyo yerine.
Ablamla birbirimize bakıyoruz.Az önce dalga geçen ablamın da yüzünde şok ifadesi var o anda,tıpkı benimkine olduğu gibi.

MR çektirip getiriceksin diyo.Peki diyorum,çantamı her zamanki gibi boynumdan çapraz bi şekilde asıp kapıdan çıkarken,"O çantayı da öyle takma,herşeyden önce o çantayı öyle taşımamayı öğreniceksin" diyo.
Yine peki diyorum ve çıkıyoruz.Dışarıda Rima ile annem bekliyolar bizi,annem soruyo ne oldu diye.Boyun Fıtığı diyorum.Kadın da şaşırıyo.

Bi kaç gün sonra Mr ailetinin içinde tadilat seslerine benzer sesleri dinliyorum...
Hadi Ceyda diyorum heralde birazdan bitecek,neler düşünüyorum neler,kendimi öyle bi oyalıyorum ki o sıkıcı aletin içinden çıkma isteği gelmesin işlem yarım kalmasın diye.Ve yine bir kaç gün sonra doktorun odasında buluyorum kendimi.MR filmini uzattıyorum.Adamın açıp baktığında verdiği tepki dün gibi gözmün önünde...

Of of of of off !!! Trafik kazası filan mı geçirdin sen? Cıx cıx cıx gencecik kız...Yazık!


"Eyvah" diyorum "ölücem heralde"
Fizik tedavi bölümünü arıyo ve yine gözümün önünde telefonun diğer ucundaki doktora "Burda genç bi hastam var,derhal aradan bu kızcağızı alıyosunuz,ne yapıp edin yer ayarlayın" filan diyo.
Sinirlerim bozuluyo gözümden yaşlar indi inicek...
Ne olucak? diye soruyorum."Ölümcül bişey değil korkma canım" filan diyo bu sefer de gülümseyerek.Hangi tepkisine inanacağımı şaşırıyorum...

2-3 gün fizik tedaviye gidiyorum.Hep yaşlılar var , bana tuhaf tuhaf bakıyolar."Sen niye geldin gencecik kızsın" diyolar.
"Boyun Fıtığım var" diyorum,şaşırıp kalıyolar.
Bu durum içimize sinmiyo ve Türk milletinin tipik özelliği yakın çevrede her kafadan bir ses çıkıyo,poliklinikle olucak iş mi,niye inanıyosunuz,başka bi doktora daha gidin vs.
Evet!Karar veriyoruz başka bi doktora daha gözüküp emin olmaya.Bakırköy'de çok iyi bi doktor tavsiyesi alıyoruz.

"Op. Dr. Halil Toplamaoğlu"

Yine bu doktorunda verdiği tepki aynı önem ölçüsünde oluyo ve anlıyoruz ki gerçekten iş ciddi.Doktor "filmin acil ameliyatlık,ama ameliyat olacak olan film değil hasta" diyor ve kol hissimi-kol gücümü test ediyor.Durum fena değil...
2 ay boyunluk takmamı söylüyo ve ortopedik yastık tavsiye ediyo. 
Ağır taşımak kesinlikle yasak,2 kilo bile kaldırılmiicak talimatı veriliyo.
"Eğer kolunda güç kaybı olursa kaçarın yok doğru ameliyata" diyo.
Fizik tadavimi?
Kesinlikle yasak!
Ters tepki yapabilir diyo.

2-3 günle yırttığıma dua ediyorum içimden...
2 ay boyunlukla robokop gibi geziyorum.Kontrole gittiğimde kolda az bi güç kaybı görülüyo.Doktor boyun kaslarını güçlendirecek 5 temel hareket veriyo.
Tabi o hareketler ilk 1 ay yapılıyo , sonra hep unutuluyo...
İlk zamanlar hareketlere dikkat ediliyo boyun fazla zorlanmıyo,sağa sola döndürülmüyo,dönmek gerekiyosa bedenle birlikte dönülüyo.Koltuklarda boş çuval gibi oturulmuyo sırt güzelce geriye yaslanılıyo boyun ne aşağıda ne yukarıda sanki boyunluk varmış gibi duruyo.Bi sandalye bile yerinden kaldırılmıyo...

Fakat zaman geçtikçe hastalık (niyeyse) önemini yitiriyo.Sanki hala ameliyatlık fıtık hastası olan ben değilmişim gibi davranılıyo.Yine koltuklara uzanılıp kafa koltuk koluna konuluyo.Yine arabaya binildiğinde camdan bakılıyo,boyun vücudun 90 derece farklı yönündeymiş kim fark ediyo kii.Ve yine Rima sevilirken arada sevginin dozu kaçıp hafif sıkmalar yaşanıyo.

Değişmeyen tek şey var,yukarıdaki resimden yani boyun fıtığı olduğumu öğrendiğim günden bu yana Rima hiç bi şekilde ayaktayken kucağıma alınmıyo.
O resimde ağzında memesi var,yavrum daha ufacık.O zamanlar kollarını kaldırıp bacaklarımın tam önünde dururdu kucağıma alayım diye."Hayır" derdim "Olmaz Rima alamammm".Şimdi herşeyi biliyo.
"Senin yüzünden fıtık oldum,fıtık ettin beni" diyorum.
Fıtığın nerdee,göstersene bana diyo :)



Velhasıl kelam çabuk geçiyo zaman
Sen sen ol ters hareket yapma,Aman!
Ah blog ah,şu boyun hareketlerine tekrar başlamam lazım.
İkinci kez kütürt ederse boynum işte yanarım ben o zaman   =P


16 yorum:

cimcime dedi ki...

Güzel blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, selamlar.

Robin Goodfellow dedi ki...

ahahah mani yazmış :D

Nihan dedi ki...

Ceydacım geçmiş olsun yaa, üzüldüm valla..Ama Rima' nın resimlerini koymuşsun ya, insan sana üzülürken aynı zamanda da sırıtabiliyor :-)

Fulyanna dedi ki...

Geçmiş olsun ya off içim gitti.
Ben ağrı,sızı görmeye dayanamayan biriyim sanki o ağrıyı ben çekiyorum gibi olur bi kaç dk :D
Tuhaf bi durum..

Bu arada Rima'nın sevimliliği de fıtık etmicek gibi değil hani,maşallah :)

VOLKAN - KALDERA dedi ki...

Çok büyük geçmişler olsun :/
En büyük korkularımdandır fıtık'ın her hali, hareketlerimin kısıtlanması hele de 2 çocukla :((

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

-Ayşagul hanımm heeğğ mani yazdımbi manisi mi var :P

-Nihancım ben de kendi halime üzülüyorum ama Rİmoş fıtığın nerde göster diyince gülüyorum napim :)

-Fulya Allah'dan kucağıma almıyorum alıyo olsaydın kesin bel fıtığı da yapardı bu kız beni :P

-Volkan-Kaldera çok sağol geçmiş olsun dileğin için.Ben de bazen düşünüyorum evlensem nası çocuk yaparım,Ağır taşımam yasak, nası 9 ay o çocuğu taşırım vs. şeklinde :S :S

Maydanoz teşekkür yazım az sonraaaa :))

Adsız dedi ki...

amaann boyun bu ne zaman patırtı kütürtü çıkaracağı belli değil ki :D

Yine de dikkat et kendine sağlığına :D

DaiSy dedi ki...

Geçmiş olsun canım. Boyun fıtığına sırt üstü yüzme iyi gelebilir. İstersen bir doktorada danış. Önerirse hemen başlarsın. Belediyeye bağlı havuzların üyelik ücretleri çok yüksek de değil. Tavsiye ederim.

Primarima dedi ki...

Ayy evet yüzmeye gitti kendisi güyya ters yüzücekdi boyun fıtıgınada iyi gelıcekdı ama beledıye havuzu değil tomarla para yatırılan yerlerden bırını tercih etti ve ne yapdı dersiniz?

Bol bol güneşlendi sanırım 1 kere geri yüzdü ama batıcak gıbı oluyormus vazgecdi hahahahaha:)))

Adsız dedi ki...

bu boyunluklu fotoların sebebi Rima'ydı demek. ben de Egemen'i severken abartıyorum bazen. aman dikkat edelim bari.. yaa şimdi seni fizik tedavide o yaşlı insanların içinde düşündüm de :)) çok komik.. zaten minicik bişeysin. yazık sana yaa canım benim.. :)

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Ya tamam spor klübüne üye olup 1 ay boyunca güneşlenmiş olabilirim ama bi kere geri geri yüzmeyi denedim onu da es geçirtmem arkadaş :P

Boyunluk da yakışıyodu ama hee,kimse o konuya deyinmemiş şaşırdımm :P :P

DaiSy dedi ki...

Başlarda batma hissi yaşaman normal. Sonradan geçiyo. Düz ve ters takla bile atar hale geliyosun :) Yüzme tek başına yapıldığı için aptal sporu derler ama ben katılmıyorum. Bence bir yaşam biçimi :)

lale kunt dedi ki...

geçmiş olsun ceydacım yaa. benim kocada da bel fıtığı var, 15 yaşındayken olmuş şaka gibi di mi? öyle yaramaz ki hala bile, bi tarafını sakatlayacak.
dikkat et sen de, gerçekten bir daha aynı sesi duyarsan nolucak :p

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Teşekkür ederim Uyuz Cadı.
Eşine de geçmiş olsun o zmn.
Hoş fıtık geçen bişey de değil ki :P

Dengesiz Terazi dedi ki...

öncelikle geçmiş olsun.sonrasında lütfen hareketlerini ihmal etme sağlık şakaya gelmez.

oğlun maş çok tatlı.

sağlıklı günler...

Gidi Kuzgun Güdük Fare dedi ki...

Allah söyletti heralde evlenince oğlum olucak... :)